Saffranscheesecake
Foto: TV4

Saffranscheesecake av


10 Tack för din röst

En verkligt lättlagad dessert med julens alla goda smaker. Bottnen smakar pepparkaka och fyllningen saffran.

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant och ställ den kallt en stund i kylen.
  2. Vispa ihop crème fraîche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda kakan i 20–25 minuter eller tills den stelnat.
  3. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade lättsockrade björnbär eller annan frukt.
  •  11 ingr
  •  11 ingr

Ris à la Malta

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  2h 10 min
  •  8 ingr

Cheesecake med pepparkaka

av Monika Ahlberg
  •  8 ingr
  •  45 min
  •  12 ingr

Saffransrulltårta med lingon

av Mia Öhrn, Claes Karlsson
  •  11 ingr
  •  14 ingr

Pepparkakscheesecake

av Stephen Twining
  •  9h
  •  9 ingr
  •  4h 40 min
  •  8 ingr

Torta di fragole

av Paolo Roberto
  •  16 ingr

Vivecas bärrulle

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  8 ingr
  •  11 ingr