Saffranscheesecake
Foto: TV4

Saffranscheesecake av


10

En verkligt lättlagad dessert med julens alla goda smaker. Bottnen smakar pepparkaka och fyllningen saffran.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant och ställ den kallt en stund i kylen.
  2. Vispa ihop crème fraîche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda kakan i 20–25 minuter eller tills den stelnat.
  3. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade lättsockrade björnbär eller annan frukt.
  •  11 ingr
  •  11 ingr
Tant Mettes mandelris

Tant Mettes mandelris

av Anna och Fanny Bergenström
  •  10 ingr
Ris à la Malta

Ris à la Malta

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  2h 10 min
  •  8 ingr
Cheesecake med pepparkaka

Cheesecake med pepparkaka

av Monika Ahlberg
  •  8 ingr
Saffranspäron

Saffranspäron

av Elisabeth Johansson, Maria Weytko
  •  9 ingr
  •  45 min
  •  12 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr