Saffranscheesecake
Foto: TV4

Saffranscheesecake av


10

En verkligt lättlagad dessert med julens alla goda smaker. Bottnen smakar pepparkaka och fyllningen saffran.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant och ställ den kallt en stund i kylen.
  2. Vispa ihop crème fraîche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda kakan i 20–25 minuter eller tills den stelnat.
  3. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade lättsockrade björnbär eller annan frukt.
  •  1 h
  •  5 ingr