Foto: TV4

Saffranscheesecake


10

En verkligt lättlagad dessert med julens alla goda smaker. Bottnen smakar pepparkaka och fyllningen saffran.

  • 180 g pepparkakor
  • 75 g smör
  • 4 dl crème fraîche
  • 3  ägg
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 dl socker
  •   lite raspat citronskal
  • 1/2 g saffran (ett kuvert)
  •   pudersocker
  •   tinade björnbär
  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren, tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant och ställ den kallt en stund i kylen.
  2. Vispa ihop crème fraîche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda kakan i 20–25 minuter eller tills den stelnat.
  3. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade lättsockrade björnbär eller annan frukt.

Annons:

  •  10 ingr
  •  17 ingr
  •  9 ingr