Rödvinsmarinerade päron med kanelglass

Rödvinsmarinerade päron med kanelglass
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rödvinsmarinerade päron med kanelglass

10 ingredienser

Det kan vara både roligt och intressant att pröva att laga egen glass. Annars kan du servera rödvinspäronen med färdig vaniljglass och smaksätta med kanel.

Ingredienser

portioner
  • 4 päron
  • 3,5 dl rött vin
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång

glass:

  • 8 äggulor
  • 1 l kaffegrädde
  • 200 g strösocker
  • 1 kanelstång

Till dekoration:

  • malen kanel
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Kanelglass: Vispa samman äggulor och socker till en porös smet. Klipp upp kanelstången. Koka upp grädden med kanelstången. Rör ner den heta grädden i äggsmeten. Låt det hela sjuda i vattenbad under omrörning. Doppa en sked i såsen. Ta upp den och blås på dess baksida. Om såsen “veckar sig” och bildar ett rosliknande mönster är den klar. Vispa massan kall. Frys den i en bunke i ett dygn. Rör om då och då. Massan kan även frysas i glassmaskin.
  2. Rödvinspäron: Skala och kärna ur päronen. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda samman rödvin, socker och vaniljfrön. Marinera päronen i 1 timme.
  3. Lägg upp päronen och glassen på assietter. Pudra över med malen kanel och dekorera med citronmeliss.