Pepparkaka med glasyr
Foto: TV4

Pepparkaka med glasyr av


12

En saftig och kryddig kaka med mycket smak. Ett måste till jul, men lika god hela året.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Värm ugnen till 175°. Smöra och bröa en rund kakform. Rör smör och socker vitt, tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner. Tillsätt till sist lingon och kaffe.
  2. Slå smeten i formen och grädda i nedre halvan av ugnen en knapp timme.
  3. Rör ut florsocker med lite äggvita till en tjock smet och bred över den kalla kakan. Rosta mandelflisen lätt i torr stekpanna och strö över.
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka med torkad frukt

av Johanna Westman, Jens Linder
  •  14 ingr
Vita prydnadspepparkakor

Vita prydnadspepparkakor

av Ernst Kirchsteiger
  •  50 min
  •  5 ingr
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

av Lisa och Monica Eisenman
  •  15 ingr
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

av Stephen Twining
  •  9h
  •  9 ingr
Glaspepparkakor

Glaspepparkakor

av Ernst Kirchsteiger
  •  24 h
  •  10 ingr
Layered chocolate cake

Layered chocolate cake

av Leila Lindholm
  •  19 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr