Foto: TV4

Pepparkaka med glasyr


12

En saftig och kryddig kaka med mycket smak. Ett måste till jul, men lika god hela året.

  • 150 g smör, mjukt
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3  ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk nejlikor
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 1/2 dl starkt kaffe
  •   Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  •   lite äggvita
  •   flisad mandel
  •   smör + ströbröd till formen
  1. Värm ugnen till 175°. Smöra och bröa en rund kakform. Rör smör och socker vitt, tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner. Tillsätt till sist lingon och kaffe.
  2. Slå smeten i formen och grädda i nedre halvan av ugnen en knapp timme.
  3. Rör ut florsocker med lite äggvita till en tjock smet och bred över den kalla kakan. Rosta mandelflisen lätt i torr stekpanna och strö över.

Annons:

Liknande recept

Lingonkaka

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  11 ingr

Kryddstjärnor

av recept.nu
  •  14 ingr

Smulkaka

av recept.nu
  •  10 ingr

Kryddig kaka

av recept.nu
  •  10 ingr

Bibelkaka

av Okänd
  •  1h
  •  13 ingr

Mjuk pepparkaka

av Anders Levén
  •  1h 5 min
  •  12 ingr

Chokladhjärta

av recept.nu
  •  10 ingr