Foto: TV4

Marsipan


1

Marsipan är inte så svårt att åstadkomma, även om det är lite pyssel. Prova att göra egen marsipan till godis eller tårtdekorationer. Marsipan kan färgas om man så önskar.

  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 300 g grovriven mandelmassa
  • 2 dl siktat florsocker
  1. Koka upp vatten och smör. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa från bottnen.
  2. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker.

Annons:

Liknande recept

Mandelmassa

av recept.nu
  •  11 ingr

Leilas bär royale

av Leila Lindholm
  •  12 ingr

Aprikospaj

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  7 ingr

Fikonroyale

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
  •  13 ingr
  •  8 ingr