Foto: TV4

Ugnsbakad röding


4

Helst vill man ju sitta vid en fjällbäck och grilla sin fångst över öppen eld, men när inte det går är det lika gott att steka rödingen i ugn. Servera den med valfria tillbehör till middag eller med en sallad till lunch.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 1 kg röding, hela och urtagna
  • 1 knippa dill
  •   salt, peppar
  •   Till servering:
  •   citron
  1. Värm ugnen till 200°. Torka av fisken.
  2. Snitta skinnet på de hela rödingarna och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra runt om och lite inne i fisken. Fyll dem med dillkvistar.
  3. Stek fiskarna nästan färdiga i ugnen, ca 10–15 minuter. Ta ut och täck med folie, så steker fisken klart på några minuter. Dra av skinnet och servera fisken med citron och tillbehör efter smak.

Annons:

  •  10 ingr
  •  11 ingr
  •  7 ingr
  •  9 ingr

Ugnsbakad ananas

av Erik Wennberg
  •  6 ingr