Ugnsbakad röding
Foto: TV4

Ugnsbakad röding av


4

Helst vill man ju sitta vid en fjällbäck och grilla sin fångst över öppen eld, men när inte det går är det lika gott att steka rödingen i ugn. Servera den med valfria tillbehör till middag eller med en sallad till lunch.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.17/5   Röster: 23 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Värm ugnen till 200°. Torka av fisken.
  2. Snitta skinnet på de hela rödingarna och lägg dem i en ugnsform. Salta och peppra runt om och lite inne i fisken. Fyll dem med dillkvistar.
  3. Stek fiskarna nästan färdiga i ugnen, ca 10–15 minuter. Ta ut och täck med folie, så steker fisken klart på några minuter. Dra av skinnet och servera fisken med citron och tillbehör efter smak.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr