Wallenbergare
Foto: TV4

Wallenbergare av


4 Tack för din röst

Denna suffléliknande färsanrättning är inte helt lätt att göra. Kanske mest därför att färsen är så lös. Det ska den vara om resultatet ska bli det rätta. Servera gärna med potatismos, lingon, ärter och eventuellt smält smör.

  1. Blandningen sker lättast i en matberedare. Blanda först färsen med salt, kryddor och äggulor. När färsen, som hela tiden hålls kall, är seg och homogen blandas grädden in lite i taget. Arbeta inte så mycket att färsen skär sig.
  2. Forma stora biffar och vänd i ströbröd. Stek i smör på låg värme.

Wow Wallenbergare med Agis potatismos

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  13 ingr

Älgwallenbergare

av Johan Jureskog
  •  7 ingr
  •  13 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Wallenbergare på vilt

av Sveriges mästerkock - lagtävling
  •  37 ingr

Wallenbergare Classic

av Fredrik Bäckström
  •  40 min
  •  18 ingr
  •  45 min
  •  17 ingr
  •  13 ingr

Älgköttbullar

av Anders Levén
  •  1h
  •  11 ingr
  •  12 ingr

Klassiskt dillkött

av Per Morberg
  •  17 ingr
  •  1h 30 min
  •  8 ingr

Biff Rydberg

av Putte Nelson
  •  45 min
  •  10 ingr