Foto: TV4

Wallenbergare


4

Denna suffléliknande färsanrättning är inte helt lätt att göra. Kanske mest därför att färsen är så lös. Det ska den vara om resultatet ska bli det rätta. Servera gärna med potatismos, lingon, ärter och eventuellt smält smör.

  • 800 g ljus kalvfärs
  •   salt
  •   vitpeppar från kvarn
  • 1 krm fyra kryddor
  • 8  äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl vitt färskt ströbröd
  •   smör till stekning
  •   gröna ärter
  •   rårörda lingon
  •   brynt smör
  •   potatispuré
  1. Blandningen sker lättast i en matberedare. Blanda först färsen med salt, kryddor och äggulor. När färsen, som hela tiden hålls kall, är seg och homogen blandas grädden in lite i taget. Arbeta inte så mycket att färsen skär sig.
  2. Forma stora biffar och vänd i ströbröd. Stek i smör på låg värme.

Annons:

  •  13 ingr

Wallenbergare

av Werner Vögeli
  •  35 min
  •  7 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Viltbiffar med lingonsås

av Pelle Johansson
  •  30 min
  •  11 ingr
  •  12 ingr