Foto: TV4

Thai kycklinggryta med kokosmjölk


4

Har du inte alla ingredienser hemma till denna kycklinggryta så improvisera eller använd bara grön curry paste och koksmjölk. Vill du smaksätta riset så använd röd paprika eller kajennpeppar.

  • 500 g kycklingfilé
  •   Marinad:
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk green curry paste
  • 2 msk sweet chili sås
  • 2 msk oyster sås
  • 1/2 msk rapsolja
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1  vitlöksklyfta, riven
  • 1/2  lime, fint rivet skal och saft
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  •   Grönsaker:
  •   Färsklök, koriander och broccoli
  1. Putsa kycklingfilén lätt och dela varje bit i 3-4 mindre bitar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklingen i den. Låt marinera ca 30 minuter.
  3. Bryn sedan kycklingen i en het panna eller gärna i stekgryta då marinaden skvätter. Slå på kokosmjölk och grädde och låt allt sjuda 5-6 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
  4. Servera din kyckling med nykokt basmatiris och grönsaker.

Annons:

  •  15 ingr

Pad Thai

av Leila Lindholm
  •  13 ingr
  •  25 ingr

Teas thai

av Tea Stjärne
  •  25 min
  •  15 ingr

Pad Thai

av Tasanee Lidström
  •  12 ingr

Thai Tuna club

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
  •  13 ingr
  •  12 ingr