Thai kycklinggryta med kokosmjölk
Foto: TV4

Thai kycklinggryta med kokosmjölk
av


4

Har du inte alla ingredienser hemma till denna kycklinggryta så improvisera eller använd bara grön curry paste och koksmjölk. Vill du smaksätta riset så använd röd paprika eller kajennpeppar.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.4/5   Röster: 5 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Putsa kycklingfilén lätt och dela varje bit i 3-4 mindre bitar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg kycklingen i den. Låt marinera ca 30 minuter.
  3. Bryn sedan kycklingen i en het panna eller gärna i stekgryta då marinaden skvätter. Slå på kokosmjölk och grädde och låt allt sjuda 5-6 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt.
  4. Servera din kyckling med nykokt basmatiris och grönsaker.
  •  25 min
  •  15 ingr
  •  1 h
  •  5 ingr