Foto: TV4

Kokt julskinka


I södra och västra Sverige är det många som gillar lättrökt julskinka. Vill du pröva och bor i annan del av landet så beställ i din butik i god tid före jul.

  • 3-4 kg rimmad eller lättrökt julskinka
  •   vatten
  • 2  lagerblad
  • 20-tal  kryddpepparkorn
  •   några hela nejlikor
  • 1 tsk timjan
  • 1  gul lök

Griljering

  • 1  ägg
  • 1 msk julsenap
  •   ströbröd
  •   hela kryddnejlikor
  •   Ugn: 200°
  1. Stick in en köttermometer i skinkan. Lägg den i en gryta och slå på vatten så det väl täcker. Ge grytan ett uppkok och skumma väl.
  2. Lägg i kryddor och lök. Sänk värmen och sjud skinkan klar till 70-75°.
  3. Låt den färdiga skinkan svalna något och dra sen av svålen.
  4. Blanda ägg och senap och bred över svålsidan. Sikta över ströbröd och sätt in skinkan i ugnen 10-15 minuter så att ytan får lite färg. Tryck fast nejlikor när skinkan svalnat.

Annons:

Knaprig julskinka

av recept.nu
  •  3 ingr
  •  9 ingr
  •  13 ingr

Kryddskinka

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  11 ingr
  •  15 ingr
  •  10 ingr