Kokt julskinka
Foto: TV4

Kokt julskinka av


I södra och västra Sverige är det många som gillar lättrökt julskinka. Vill du pröva och bor i annan del av landet så beställ i din butik i god tid före jul.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Stick in en köttermometer i skinkan. Lägg den i en gryta och slå på vatten så det väl täcker. Ge grytan ett uppkok och skumma väl.
  2. Lägg i kryddor och lök. Sänk värmen och sjud skinkan klar till 70-75°.
  3. Låt den färdiga skinkan svalna något och dra sen av svålen.
  4. Blanda ägg och senap och bred över svålsidan. Sikta över ströbröd och sätt in skinkan i ugnen 10-15 minuter så att ytan får lite färg. Tryck fast nejlikor när skinkan svalnat.

  • 1 h
  • 5 ingr