Ljummen potatissallad till rökt kött

Ljummen potatissallad till rökt kött
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ljummen potatissallad till rökt kött

8 ingredienser

Ljummen potatissallad till rökt kött. Servera den här läckra potatissalladen ljummen till alla sorters rökt kött. Den blir allra godast på färskpotatis.

Ingredienser

Ljummen potatissallad till rökt kött

  • 700 g potatis
  • 4 schalottenlökar
  • 2 msk kapris
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong

Till garnering:

  • 12 cocktailkapris
  • 4 salladslökar

Till servering:

  • 500 g rökt fårfiol, skivad

Gör så här

Ljummen potatissallad till rökt kött

  1. Skala potatisen. Små potatisar kan behållas hela, större delas i klyftor. Skala schalottenlökarna och tärna dem fint. Hacka kaprisen. Fräs lök och kapris i smör utan att löken tar färg.
  2. Häll över buljongen och lägg i potatisen. Koka upp och låt puttra tills potatisen är mjuk. Krydda med salt och peppar. Hacka salladslökarna. Fördela den ljumma salladen i djupa, varma tallrikar. Dekorera med salladslök och kaprisbär.