Foto: TV4

Ljummen potatissallad till rökt kött


Ljummen potatissallad till rökt kött. Servera den här läckra potatissalladen ljummen till alla sorters rökt kött. Den blir allra godast på färskpotatis.

Ljummen potatissallad till rökt kött

  • 700 g potatis
  • 4  schalottenlökar
  • 2 msk kapris
  • 2 msk smör
  • 5 dl kycklingbuljong
  •   Till garnering:
  • 12  kaprisbär
  • 4  salladslökar
  •   Till servering:
  • 500 g skivad rökt fårfiol
  1. Ljummen potatissallad till rökt kött
    Skala potatisen. Små potatisar kan behållas hela, större delas i klyftor. Skala schalottenlökarna och tärna dem fint. Hacka kaprisen. Fräs lök och kapris i smör utan att löken tar färg.
  2. Häll över buljongen och lägg i potatisen. Koka upp och låt puttra tills potatisen är mjuk. Krydda med salt och peppar. Hacka salladslökarna. Fördela den ljumma salladen i djupa, varma tallrikar. Dekorera med salladslök och kaprisbär.

Annons:

Liknande recept

  •  9 ingr
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Potatissallad med citron

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  8 ingr
  •  9 ingr
  •  11 ingr
  •  13 ingr