Foto: TV4

Helgrillad fläskfilé med lök och äpple i foliepaket


4

Fläskfilé, som inte är så fet, är bäst att grilla hel så att den behåller sin saftighet. Tillvarata glöden för att laga foliepaket med läckert tillbehör! Detta är verkligen en härligt somrig grillrätt.

  • 800 g fläskfilé

Tillbehör i paket

  • 2  gula lökar
  • 2  rödlökar
  •   smör att fräsa i
  • 2  äpplen
  • 1  kvist färsk rosmarin
  •   lite olivolja
  •   salt och malen vitpeppar

Honungsglaze

  • 3/4 dl flytande honung
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1  vitlöksklyfta
  • 1 krm kajennpeppar eller red hot chiliflakes

Du behöver också

  •   grillfolie
  1. Honungsglaze
    Skala och riv ingefära och vitlök till honungsglazen. Blanda samman flytande honung, ingefära, vitlök och kajennpeppar. Ställ åt sidan.
  2. Tillbehör
    Repa bladen av rosmarinkvisten. Skala och strimla lökarna. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. Fräs lökstrimlorna mjuka i smör. Låt äppelklyftorna fräsa med en kort stund.
  3. Lägg ut fyra rektangulära folieark, ca 20 x 20 cm, på arbetsbänken. Fördela äppelklyftorna, rosmarinen och lökstrimlorna på arken. Krydda med salt och peppar och droppa över några droppar olivolja. Vik ihop paketen.
  4. Fläskfilé, helgrillad
    Gnid in fläskfilén med salt och peppar. Slå in den tunna spetsen i lite folie. Grilla filén varsamt långt från glöden i 20-30 minuter. Ta av folien efter halva tiden, så grillas hela filén jämnt.
  5. Lägg på foliepaketen med tillbehör. Pensla fläskfilén med glaze runt om de sista minuterna av grilltiden. Låt köttet vila i 5 minuter innan det skärs upp i skivor.

Annons:

  •  21 ingr

Honungsglaserad fläskkarré

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  30 min
  •  14 ingr

Hot chicken wings

av Daniella Illerbrand
  •  10 ingr