Förväll havskräftorna. Ta bort eventuell rom på pilgrimsmusslorna. Finhacka paprika och tomater. Skiva rödlök och oliver.
Saffransvinägrett
Blanda ingredienserna till saffransvinaigretten. Ta tabasco efter smak.
Skaldjurslasagne
Koka lasagneplattorna i rikligt med saltat vatten. Ha också i lite olivolja.
Stek pilgrimsmusslorna i grillpanna, någon minut på varje sida. Ha i havskräftstjärtarna på slutet. Salta och peppra. Dra pannan från värmen och låt stå på eftervärme. Fräs grönsakerna snabbt i olivolja. Salta och peppra.
Ta upp lasagneplattorna med en hålslev. Varva plattor, grönsaker och skaldjur. Avsluta med grönsaker, skaldjur och droppa över noggrant blandad saffransvinaigrett.
Servera gärna din skaldjurslasagne med en god brödbit och ett glas gott vitt vin.