Enkel tacopaj

Tacopaj
Foto: Frida Wismar
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Enkel tacopaj

12 ingredienser

Ett av våra mest eftersökta recept! Testa till fredagsmiddagen med barnen, när vännerna kommer på middag eller bara som en helt vanlig tisdagsrätt.

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 3 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)
  • 150 g smör
  • ca 3 msk vatten, kallt
  • 0,75 tsk salt

Fyllning

  • 400 g nötfärs
  • 1 förp taco spice mix
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk jalapeño
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 tomater
  • 3 dl ost, riven

Gör så här

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet cirka 10 min.
  2. Fyllning: Bryn köttfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt kryddmix och vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
  3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.
  4. Grädda pajen i 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.