Koka ris
Foto: TV4

Koka ris av


4 Tack för din röst

Att koka ris är faktiskt en konst. I alla fall för alla som inte har en riskokare. För att få perfekt kokt ris gör du som vi beskriver nedan.

  1. Mät upp riset i kastrullen. Häll därefter på vattnet och saltet.
  2. Ställ kastrullen på plattan och låt vattnet koka upp. Sänk därefter värmen och låt riset sjuda i ungefär 20 minuter. Kontrollera så att allt vatten kokat in. Koka annars ytterligare en stund.
  3. Ta kastrullen av värmen och låt den stå med locket på i 5-10 minuter. Fluffa upp riset med en gaffel före servering.
  •  1,5 h
  •  21 ingr
  •  30 min
  •  12 ingr
  •  25 min
  •  16 ingr
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  40 min
  •  17 ingr

Müsli med mycket nötter

av Kristina Eriksson
  •  8 ingr
  •  20 min
  •  14 ingr

Bönor

av Per Morberg
  •  6 ingr
  •  5 ingr