Foto: TV4

Koka ris


4

Att koka ris är faktiskt en konst. I alla fall för alla som inte har en riskokare. För att få perfekt kokt ris gör du som vi beskriver nedan.

  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  1. Mät upp riset i kastrullen. Häll därefter på vattnet och saltet.
  2. Ställ kastrullen på plattan och låt vattnet koka upp. Sänk därefter värmen och låt riset sjuda i ungefär 20 minuter. Kontrollera så att allt vatten kokat in. Koka annars ytterligare en stund.
  3. Ta kastrullen av värmen och låt den stå med locket på i 5-10 minuter. Fluffa upp riset med en gaffel före servering.

Annons:

Gult ris

av recept.nu
  •  4 ingr
  •  14 ingr
  •  7 ingr

Olivaioli

av recept.nu
  •  7 ingr

Emmas hoummus

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  7 ingr

Örgravad strömming

av Katja Palmdahl
  •  14 ingr