Foto: TV4

Köttbullar till jul


4

Riktigt goda köttbullar är ett måste på julbordet. Köttbullar hör till de rätter du kan laga i god tid före jul, de håller cirka tre månader i frysen.

Köttbullar till jul

  • 500 g blandfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 3/4 dl grädde
  • 3/4 dl mjölk
  • 1  ägg
  • 1 msk riven gul lök
  •   salt och malen vitpeppar
  1. Köttbullar till jul
    Blanda ströbröd och vätska. Låt det svälla i ca 15 minuter, rör sedan ner ägg, kryddor och lök. Tillsätt blandfärs och arbeta alltsammans ordentligt, men bara så mycket att det blir blandat.
  2. Skölj en skärbräda och forma blandfärsen med två skedar eller rena vattensköljda händer till valnötsstora köttbullar.
  3. Bryn smör i en stekpanna och stek köttbullarna först över stark värme så att de bryns runt om och sedan på låg värme för efterstekning i ca 4 minuter.
  4. Frys in köttbullarna om du vill, de håller cirka tre månader i frysen.

Annons:

Lax- och räkceviche

av Pernilla Wahlgren
  •  10 ingr
  •  6 ingr
  •  20 min
  •  10 ingr

Smedstorpsgurka

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  7 ingr

Janssons frestelse

av Pelle Johansson
  •  1h
  •  5 ingr
  •  8 ingr