Potatisgratäng
Foto: TV4

Potatisgratäng av


4

Servera överbliven julskinka i mellandagarna med en god potatisgratäng och grönsallad som enkla tillbehör.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Förvärm ugnen till 150 grader. Skala och skär potatis i 1–3 mm tjocka skivor och lägg skivorna i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och torka på hushållspapper.
  2. Smörj en ugnsform. Lägg potatisskivor i lager med salt och nymalen svartpeppar mellan. Pressa i vitlök och klicka lite smör överst. Värm grädde och mjölk och häll över så att det knappt täcker. Strö över ost.
  3. Grädda din potatisgratäng mitt i ugnen i 60–75 minuter tills potatisen är mjuk, grädden sugits upp och ytan är gyllenbrun.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr