Potatisgratäng
Foto: TV4

Potatisgratäng av


4

Servera överbliven julskinka i mellandagarna med en god potatisgratäng och grönsallad som enkla tillbehör.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Förvärm ugnen till 150 grader. Skala och skär potatis i 1–3 mm tjocka skivor och lägg skivorna i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och torka på hushållspapper.
  2. Smörj en ugnsform. Lägg potatisskivor i lager med salt och nymalen svartpeppar mellan. Pressa i vitlök och klicka lite smör överst. Värm grädde och mjölk och häll över så att det knappt täcker. Strö över ost.
  3. Grädda din potatisgratäng mitt i ugnen i 60–75 minuter tills potatisen är mjuk, grädden sugits upp och ytan är gyllenbrun.
Oxfilé med svampgratäng

Oxfilé med svampgratäng

av Jennie Walldén
  •  40 min
  •  17 ingr
Krämig potatisgratäng

Krämig potatisgratäng

av Nigella Lawson
  •  45 min
  •  7 ingr
  •  10 ingr
Potatisgratäng

Kockens potatisgratäng

av Nils Emil Ahlin
  •  40 min
  •  6 ingr
  •  9 ingr
  •  7 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr