Chimichurri med grillat kött

Chimichurri med grillat kött
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chimichurri med grillat kött

10 ingredienser

Det här är en mycket vanlig sås i Argentina. Den används som både sås och marinad till allt slags kött som ska grillas eller stekas.

Ingredienser

portioner

Chimichurri med grillat kött

  • 4 grillskivor av lammkött (eller nöt- eller fläskkött)
  • 1,25 dl olivolja
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1,25 dl gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar

Gör så här

Chimichurri med grillat kött

  1. Vispa samman oljan och vinägern. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt såsen stå i minst 3 timmar i rumstemperatur, för att alla smaker ska blomma ut.
  2. Lägg köttet i en skål eller i en tjock plastpåse. Häll över 2 dl av såsen och blanda om. Låt köttet marinera i minst 3 timmar i rumstemperatur innan det grillas.
  3. Grilla köttet 2-4 minuter per sida. Pensla med marinaden ett par gånger under tillagningen. Servera det grillade köttet med resterande sås.