Fyllda ägghalvor till påsk

Fyllda ägghalvor till påsk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda ägghalvor till påsk

10 ingredienser

Fyllda ägghalvor är uppskattad och utmärkt buffémat till påsk. Här kommer en mager variant där majonnäsen är ersatt med mager kesella eller matlagningsyoghurt – ta vad du tycker är godast! Beräkna två ägghalvor per person om du har ett par olika sorters fyllningar.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • sallad

Fyllning

  • 4 msk kvarg
  • 1 msk osötad senap
  • 1 krm chilipeppar

Till dekoration

  • skalade räkor, dillkvist
  • strimlor av pastrami, äppelklyfta
  • svart oliv, liten rädisa
  • rom, rödlök, svartpeppar
  • strimlor av lax, dillkvist

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten – är de rumsvarma är risken att de spricker minimal. Koka upp utan lock. Börja ta tid. Stora, liksom kalla, ägg behöver 9 minuter för att bli hårdkokta. För små rumsvarma ägg räcker det med 8 minuter.
  2. Spola de kokta äggen i kallt vatten. Skala och skär i halvor. Skölj kniven i kallt vatten mellan varje ägg så får du fina ägghalvor.
  3. Peta ut ägggulan. Mosa ihop den med kesella, senap och chilipeppar. Lägg tillbaka fyllningen i ägghalvorna. Dekorera med någon extra fyllning.