Foto: TV4

Rabarberpaj med havregryn


4

Smuldeg med havregryn blir ett läckert knaprigt täcke till rabarbern som saftar sig i formen med sockret. Servera denna enkla och goda rabarberpaj ljummen.

Fyllning

  • 500 g rabarber, finskuren
  • 1-2 dl strösocker

Smuldeg med havregryn

  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 125 g smör el. margarin
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg rabarber i en pajform, strö på socker efter smak. Sätt in i ugnen ca 10 min.
  2. Mixa ihop smuldegen med havregryn, strö den över och grädda klart rabarberpajen i ca 20 min. Äts ljummen med vaniljglass till.

Annons:

Liknande recept

  •  12 ingr
  •  11 ingr

Rabarberpaj

av recept.nu
  •  11 ingr

Rabarberknyten

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  12 ingr

Rabarberpaj med mandelmassa

av Caroline Hofberg
  •  8 ingr
  •  1 h
  •  13 ingr

Rabarberpaj i vackra glas

av Therese Baalack
  •  11 ingr