Foto: Matton

Ostpaj


8

Ostpaj är ett säkert kort på buffébordet. En ostpaj kan vara ett tillbehör till kött, fågel eller t.ex. rökt lax och så naturligtvis till en god sallad.

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  •   Fyllning:
  • ca 200 g riven ost t.ex. emmenthaler
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, arbeta sen snabbt in vattnet. Lägg degen i plastfilm i kyl en timme.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen och vik en aluminiumfolieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 minuter, mitt i ugnen.
  4. Vispa ihop fyllningen.
  5. Ta ur formen, ta bort folien och slå i fyllningen.
  6. Grädda klart, 15- 20 minuter. Servera med bitar av röd paprika eller löjrom och gräddfil dekorerat ovanpå.

Annons:

  •  15 ingr

Glutenfri pajdeg

av recept.nu
  •  13 ingr

Pizzasnurror

av recept.nu
  •  17 ingr
  •  1h
  •  22 ingr

Små chevrépajer

av Elisabeth Johansson
  •  1h 5 min
  •  11 ingr
  •  11 ingr

Paj med skinka

av recept.nu
  •  15 ingr