Ostpaj
Foto: Matton

Ostpaj av


8

Ostpaj är ett säkert kort på buffébordet. En ostpaj kan vara ett tillbehör till kött, fågel eller t.ex. rökt lax och så naturligtvis till en god sallad.




Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.57/5   Röster: 21 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, arbeta sen snabbt in vattnet. Lägg degen i plastfilm i kyl en timme.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen och vik en aluminiumfolieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 minuter, mitt i ugnen.
  4. Vispa ihop fyllningen.
  5. Ta ur formen, ta bort folien och slå i fyllningen.
  6. Grädda klart, 15- 20 minuter. Servera med bitar av röd paprika eller löjrom och gräddfil dekorerat ovanpå.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr