Nachotallrik med hemgjord salsa
Foto: Frida Wismar

Nachotallrik med hemgjord salsa av


4

Så gott det kan bli! Snacks när de är som godast. Enkelt att göra hemma.

Gör din egen tacokrydda för köttfärsen, receptet hittar du

här


Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.33/5   Röster: 3 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Chunky homemade salsa: Lägg de krossade tomaterna i en sil och låt dem rinna av ordentligt. Finhacka chilipepparn och koriandern.
  2. Blanda tomater, chili, koriander, olivolja och vinäger i en skål. Smaka av med salt. Tillsätt mer chili spicemix om du önskar starkare smak.
  3. Guacamole: Dela avokodorna och ta ut köttet. Mixa det tillsammans med lime och vitlök till en slät smet med en mixerstav.
  4. Rör i crème fraiche, cayennepeppar och salt.
  5. Bryn nötfärsen i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
  6. Fördela tortillachipsen och köttfärsröran på 4 eldfasta tallrikar. Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i 2-3 min. Servera med guacamole, salsa och gräddfil.

  • 3 h + marinering
  • 19 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr