Nachotallrik med hemgjord salsa

Nachotallrik med hemgjord salsa
Foto: Frida Wismar
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Nachotallrik med hemgjord salsa

18 ingredienser

Så gott det kan bli! Snacks när de är som godast. Enkelt att göra hemma.

Gör din egen tacokrydda för köttfärsen, receptet hittar du här

Ingredienser

portioner

Chunky homemade salsa

  • 100 g krossade tomater vitlök och örter
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk chili spicemix
  • 1 knippe koriander
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt

guacamole

  • 2 avokador
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 limefrukt, saft
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 400 g nötfärs
  • 1 förp taco spice mix eller 3 msk egen tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 förp tortillachips
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

  1. Chunky homemade salsa: Lägg de krossade tomaterna i en sil och låt dem rinna av ordentligt. Finhacka chilipepparn och koriandern.
  2. Blanda tomater, chili, koriander, olivolja och vinäger i en skål. Smaka av med salt. Tillsätt mer chili spicemix om du önskar starkare smak.
  3. Guacamole: Dela avokodorna och ta ut köttet. Mixa det tillsammans med lime och vitlök till en slät smet med en mixerstav.
  4. Rör i crème fraiche, cayennepeppar och salt.
  5. Bryn nötfärsen i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
  6. Fördela tortillachipsen och köttfärsröran på 4 eldfasta tallrikar. Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i 2-3 min. Servera med guacamole, salsa och gräddfil.