Laktosfri chokladtårta med citruskräm
Foto: TV4

Laktosfri chokladtårta med citruskräm av


10 Tack för din röst

Tänk att kunna laga en stor, hög tårta utan både grädde och smör! Här är en laktosfri chokladtårta med citruskräm och röda bär.

  1. Tårtbotten: Värm ugnen till 175°. Smörj kakformen med mjölkfritt margarin och pudra med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman kakaopulver, vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggvispet. Häll smeten i kakformen. Grädda kakan i 50- 60 minuter. När kakan lossnat från kanterna och är torr i mitten är den klar. Prova med en sticka. Låt kakan vila i formen i 5 minuter innan den stjälps upp.
  2. Citruskräm: Skrubba apelsiner och citroner noga. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt saft och skal. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Vispa och rör tills krämen tjocknat. Lyft upp skålen och rör ner kallt margarin i krämen. Låt krämen svalna.
  3. Dela kakan i 2 bottnar. Bre ut ett tunt lager apelsinmarmelad på den ena. Lägg på den andra. Bre citruskrämen över hela tårtan. Garnera med röda vinbär. Tips: För annorlunda smak på tårtan, byt ut apelsinmarmeladen mot mosade hallon och banan. Röda vinbär kan bytas ut mot färska lingon.

Gluten- och laktosfri tårta med rosor

av Jessica Frej, Maria Blohm
  •  12 ingr
  •  40 min
  •  20 ingr

Chokladtårta

av Therese Baalack
  •  12h
  •  10 ingr
  •  2 h
  •  14 ingr
  •  13 ingr

Crudi´s chokladbombastic

av Caroline Ahlqvist
  •  18 ingr
  •  9 ingr

Rabirberkräm

av Tea Stjärne
  •  20 min
  •  4 ingr

Kokostoppar med choklad

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  25 min
  •  5 ingr

Fikonroyale

av Leila Lindholm
  •  15 ingr

Hallonsufflé

av Roy Fares
  •  7 ingr
  •  25-30 min + kylning
  •  9 ingr