Köttfärsfyllda cannelloni
Foto: TV4

Köttfärsfyllda cannelloni av


Tack för din röst

Cannelloni är namnet både på tjocka rör av pastadeg och på den maträtt man kan laga av dem. Själva ordet cannelloni betyder också rör. Rören fylls, läggs i en form, täcks med en sås och gratineras i ugnen. Cannelloni är väldigt italienskt.

  1. Värm ugnen till 225°. Koka cannellonirören enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av.
  2. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och koka ihop dem något. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och nötfärs. Ta pannan från värmen, rör ner oregano, salvia och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
  3. Blanda ner crème fraiche och parmesan i färsblandningen och fyll cannellonirören. Lägg cannellonin i en smord ugnssäker form, häll över tomatkrosset och strö över gratängosten. Gratinera ca 30 minuter i ugnen till fin färg.
  •  17 ingr
  •  17 ingr
  •  1 h 15 min
  •  20 ingr
  •  45 min
  •  22 ingr

Sjömansgryta med köttfärs och porter

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 20 min
  •  16 ingr
  •  30 min
  •  10 ingr

Al tonno

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  19 ingr

Polpette al Sugo - köttbullar i tomatsås

av Anna Maria Corazza Bildt och Eddie Oliva
  •  14 ingr

Frittata med pasta och pancetta

av Christian Campogiani
  •  20 min
  •  8 ingr

Rigatoni med lövbiff och oregano

av Christian Campogiani
  •  20 min
  •  8 ingr

Saffransrisoni med fläskkotlett

av Christian Campogiani
  •  30 min
  •  15 ingr

Saltimbocca

av Johan Jureskog
  •  16 ingr