Köttfärsbiffar med mexkryddning och tomatsås

Köttfärsbiffar med mexkryddning och tomatsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttfärsbiffar med mexkryddning och tomatsås

18 ingredienser

Köttfärs står ofta på matsedeln, och varför inte pigga upp den med mexikansk kryddning? En mustig tomatsås och couscous är gott till.

Ingredienser

portioner

Biffar:

  • 400 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 gul lök
  • 2 tsk mexikansk kryddblandning
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning

Tomatsås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • vitpeppar

Couscous:

  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 350 g couscous
  • 2 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja

Gör så här

  1. Biffar: Låt ströbrödet svälla i mjölken i minst 10 minuter. Riv löken. Blanda färsen med ströbrödsblandningen och lök, krydda med salt, peppar och mexikanska kryddor. Forma färsen till jämna biffar och stek dem i smör.
  2. Tomatsås: Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och vispa ner mjöl. Ställ tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt buljong, lite i taget. Tillsätt tomatpuré och krydda med salt och peppar.
  3. Couscous: Koka upp grönsaksbuljongen och krydda med gurkmeja. Häll buljongen över couscousgrynen, låt stå under lock att svälla i 5 minuter. Ta bort locket, blanda ner smör och fluffa upp med en gaffel.