Klassiska kanelbullar
Foto: TV4

Klassiska kanelbullar av


60 Tack för din röst

Kanelbullar kan se ut på lite olika vis. Mest kända är nog de traditionella snurrorna. Och visste du att kanelbullen har fått en alldeles egen dag? Den 4:e oktober firas den.

  1. Smält margarinet i en kastrull. Slå i mjölken och värm till fingervärme, 37°. Smula jästen i degbunken, lös upp med lite av degvätskan. Slå i resterande vätska, socker, salt och kardemumma. Rör om. Mät mjölet luftigt i litermått, tillsätt det lite i taget och rör degen slät och blank. Täck och jäs till dubbel storlek, ca 1 timme. Ställ upp 60 pappersformar fördelade på 2 plåtar.
  2. Sätt ugnen på 250°. Slå upp på mjölat bakbord, knåda väl och dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en avlång platta. Bre på smör, strösocker och kanel. Rulla plattan, dela i 3 cm breda bitar. Det ska bli 15 bitar per rulle. Ställ i pappersformarna. Jäs 30 minuter under bakduk.
  3. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla och garnera. Grädda bullarna 5-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler under duk.

Kanelbullar

av Jessica Frej, Filip Fastén
  •  11 ingr
  •  14 ingr
  •  18 ingr
  •  17 ingr
  •  23 ingr

Lyxiga kanelbullar med mandelmassa

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  12 ingr
  •  2 h
  •  30 ingr

Goda kanelbullar

av Magnus Johansson
  •  5 h
  •  7 ingr

Mårbackakaka

av Solveig Ternström
  •  30 min
  •  8 ingr

Konditorns semlor

av Magnus Johansson
  •  14 ingr

Fastlagskrans

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  22 ingr

Äppelpaj med vaniljsås

av Jan - Hässleholm
  •  50 min
  •  11 ingr
  •  1,5 h
  •  12 ingr

Grillad nektarinpaj

av Jessica Frej
  •  25 min
  •  7 ingr