Foto: Fredrik Sandin Carlson

Kladdkaka med mörk choklad


35 min

Baka kladdkaka med mörk choklad! Kladdkaka är en chokladkaka som gräddas bara så länge att den fortfarande är kladdig i mitten när den kommer ur ugnen.

Sugen på att pröva fler recept på kladdkaka? Fler kladdkaksrecept hittar du här:
Kladdkaka - ju kladdigare desto bättre

Kladdkaka med mörk choklad

  • 250 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 4  ägg
  • 4 msk socker
  • 1 msk mjöl
  1. Kladdkaka med mörk choklad
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret och slå det varmt över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen.
  4. Tillsätt mjölet och blanda noga.
  5. Häll kladdkakssmeten i en smörad form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
  6. Grädda din kladdkaka i nedre delen av ugnen i 180 grader, cirka 15-20 minuter. Kladdkakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara kladdig.
  7. Ta ut kladdkakan och låt den kallna i formen.

Annons:

Liknande recept

Fransk kladdkaka med arrak

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  15 ingr

Kladdkaka

av Markus Aujalay
  •  20 min
  •  7 ingr

Ryttarkaka - kladdkaka med choklad

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  11 ingr
  •  1h 30 min
  •  9 ingr
  •  8 ingr

Kladdkaka the Caribbean way

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  14 ingr

Julig kladdkaka

av Jacob Wismar
  •  13 ingr