Foto: TV4

Key lime pie


10

Frisk och fräsch paj med smak av lime. I originalreceptet ingår key lime juice, en alldeles speciell limejuice. Vi använder vanlig färskpressad lime, även om pajen då inte blir helt äkta. Gott blir det i alla fall. I receptet ska du använda 4 äggulor. Äggvitorna kan du frysa in och laga maräng av.

  • 200 g krossade digestivekex
  • 100 g smält smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4  äggulor
  • 1 burk burk kondenserad mjölk
  • 1 dl pressad limejuice
  1. Pajbotten
    Krossa digestivekexen i en mortel eller kör dem i mixer. Smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med smält smör och vaniljsocker. Tryck ut jämnt i bottnen på en pajform. Grädda i 8-10 minuter i 200°. Låt bottnen kallna helt innan du häller i fyllningen.
  2. Fyllning
    Pressa limefrukterna. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Blanda gulorna med den kondenserade mjölken. Tillsätt lime juice. Rör om snabbt och fyll omedelbart formen (den stelnar jättefort).

Annons:

Key Lime Pie

av Pontus Frithiof
  •  7 ingr
  •  11 ingr

Husmorsornas key lime paj

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  7 ingr
  •  40 min
  •  5 ingr

Key Lime Pie

av Rikard - Luleå
  •  10 ingr
  •  7 ingr

Key lime pie

av Divya - Stockholm hälsa
  •  3 h
  •  10 ingr

Key limepaj

av Cecilia - Stockholm
  •  11 ingr