Key lime pie
Foto: TV4

Key lime pie av


10 Tack för din röst

Frisk och fräsch paj med smak av lime. I originalreceptet ingår key lime juice, en alldeles speciell limejuice. Vi använder vanlig färskpressad lime, även om pajen då inte blir helt äkta. Gott blir det i alla fall. I receptet ska du använda 4 äggulor. Äggvitorna kan du frysa in och laga maräng av.

  1. Pajbotten: Krossa digestivekexen i en mortel eller kör dem i mixer. Smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med smält smör och vaniljsocker. Tryck ut jämnt i bottnen på en pajform. Grädda i 8-10 minuter i 200°. Låt bottnen kallna helt innan du häller i fyllningen.
  2. Fyllning: Pressa limefrukterna. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Blanda gulorna med den kondenserade mjölken. Tillsätt lime juice. Rör om snabbt och fyll omedelbart formen (den stelnar jättefort).