Key lime pie
Foto: TV4

Key lime pie av


10

Frisk och fräsch paj med smak av lime. I originalreceptet ingår key lime juice, en alldeles speciell limejuice. Vi använder vanlig färskpressad lime, även om pajen då inte blir helt äkta. Gott blir det i alla fall. I receptet ska du använda 4 äggulor. Äggvitorna kan du frysa in och laga maräng av.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.33/5   Röster: 3 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Pajbotten: Krossa digestivekexen i en mortel eller kör dem i mixer. Smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med smält smör och vaniljsocker. Tryck ut jämnt i bottnen på en pajform. Grädda i 8-10 minuter i 200°. Låt bottnen kallna helt innan du häller i fyllningen.
  2. Fyllning: Pressa limefrukterna. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Blanda gulorna med den kondenserade mjölken. Tillsätt lime juice. Rör om snabbt och fyll omedelbart formen (den stelnar jättefort).
key lime pie

Key lime pie

av Divya - Stockholm hälsa
  •  3 h
  •  10 ingr
Husmorsornas key lime paj

Husmorsornas key lime paj

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  7 ingr
Key limepaj

Key limepaj

av Cecilia - Stockholm
  •  11 ingr
Maria - Stockholm1

Trio i dessert

av Maria - Stockholm
  •  23 ingr
Lime- och marängpaj

Lime- och marängpaj

av Caroline Hofberg
  •  12 ingr
  •  12 ingr
  •  7 ingr
Banoffee pie

Banoffee pie

av Leila Lindholm
  •  9 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr