Hälsotacos med paprikasalsa

Hälsotacos med paprikasalsa
Foto: Frida Wismar
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hälsotacos med paprikasalsa

21 ingredienser

Lite nyttigare, men absolut godare än vanlig tacos. Limeyoghurten ger en extra syrlig smak som balanserar köttfärsen och salsan.

Ingredienser

portioner

Paprikasalsa

  • 3 paprikor, blandande färger
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 limefrukt, saft
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk chili spicemix
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 knippe koriander

Limeyoghurt

  • 2 dl naturell yoghurt 3,5 % (ekologisk)
  • 1 limefrukt
  • 2 msk honung
  • salt
  • peppar
  • 400 g viltfärs (eller nötfärs, max 5 % fett)
  • 1 förp taco spice mix eller 3 msk egen tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 15 tacoskal
  • 3 dl riven ost, mager
  • sallad
  • tomat
  • gul lök

Gör så här

  1. Bryn färsen i lite smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt. Gör under tiden salsan och limeyoghurten.
  2. Gör under tiden salsan och limeyoghurten. Blanda alla ingredienserna till limeyoghurten i en skål. Smaka av med salt.
  3. Salsa: Hacka paprikan och löken samt finhacka chilipepparen och koriandern. Blanda paprika, lök, chili, koriander, olivolja, vinäger och lime i en skål. Smaka av med salt. Tillsätt mer chili spicemix om du önskar starkare smak.
  4. Servera tacofärsen i tacoskal tillsammans med grönsakerna, paprikasalsa, limeyoghurt och ost.