Gräddsås (eller brunsås)
Foto: TV4

Gräddsås (eller brunsås) av


1

Vad vore köttbullarna och kalvsteken utan vår älskade gräddsås? Knepet för den godaste gräddsåsen är balansen mellan soja och svartvinbärsgelé.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky.

  2. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger. Krydda med salt och vitpeppar.

Viltgräddsås

Viltgräddsås

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  40 min
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  16 ingr
Tinas BBQ-sås

Tinas BBQ-sås

av Tina Nordström
  •  11 ingr
Martas kycklingrulle

Martas kycklingrulle

av Martin - Örebro
  •  60 min
  •  17 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr