Fyllda paprikor
Foto: TV4

Fyllda paprikor av


4

På sensommaren är paprikan som finast och det är så du ska passa på att fylla dem med något gott.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.87/5   Röster: 15 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Värm ugnen till 200°. Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Smörj en ugnssäker form.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs köttfärsen, lägg i löken och pressa ner vitlöken. Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor. Rör om och låt sjuda några minuter.
  3. Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken. Baka i 30-40 minuter i ugnen.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr