Kinesiska pannkakor

Kinesiska pannkakor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kinesiska pannkakor

13 ingredienser

Ett mellanting mellan vårrullar och crèpes. Servera dem gärna med lite soja separat.

Ingredienser

portioner

Kinesiska pannkakor

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 300 g fläskfärs
  • 1 purjolök
  • 1 litet huvud salladskål
  • 1 förp böngroddar
  • salt
  • peppar
  • kinesisk soja

Gör så här

Kinesiska pannkakor

  1. Vispa ihop pannkakssmeten. Låt den svälla en stund.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs den i olja. Fräs hastigt med lite matfett. Lägg i färsen och smula den med en gaffel. Krydda med salt och peppar. Småkoka 20 minuter. Finstrimla purjolök och salladskål. Vänd ner dem tillsammans med avrunna böngroddar. Smaka av med soja och låt allt puttra sakta ca 20 minuter.
  3. Grädda små tunna pannkakor. Klicka lite fyllning på varje pannkaka, rulla ihop och servera dem varma.