Gratinerad hummer
Foto: TV4

Gratinerad hummer av


4

Gratinerad hummer, en lyxig restaurangrätt som med djupfryst hummer kan bli en perfekt rätt för nyårssupén. Lättlagat recept med ganska få ingredienser.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.69/5   Röster: 13 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Gratinerad hummer
    Dela varje hummer på längden och ta ut allt kött, även ur klorna. Ta vara på skalhalvorna. Skär champinjonerna i klyftor och fräs dem sakta i lite smör. Skär hummerköttet i bitar och lägg det bland champinjonerna. Värm sakta och häll i konjak.
  2. Fräs mjöl och smör i en kastrull och tillsätt grädde under kraftig vispning. Vispa ihop äggula med lite grädde och tillsätt det i grädden, det får inte koka. Salta och peppra och vispa ner osten, smaka av, såsen ska vara ganska tjock.
  3. Blanda försiktigt såsen med champinjonerna och hummerköttet. Fyll hummerskalen med blandningen och strö på riven ost. Gratinera din hummer under grillelementet tills ytan fått en vacker gyllenbrun färg. Garnera med färska örter och servera genast.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr