Färsfylld ugnspannkaka

Färsfylld ugnspannkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsfylld ugnspannkaka

14 ingredienser

Det är bra buffémat, bra supémat, bra på picknicken, bra mat för många. En fräsch grönsallad är det enda som krävs till.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 25 g margarin
  • salt

Fyllning:

  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • ost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.. Ta fram en långpanna. Smält margarinet och häll det i pannan.
  2. Vispa ihop pannkakssmeten och häll den i långpannan. Grädda pannkakan ca 25 min. Vänd upp den på smörpapper och låt den kallna.
  3. Fräs löken med lite margarin i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den fräsa tills den är smulig. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt färsen småkoka tills vätskan från tomaterna kokat in och röran är ganska fast.
  4. Bred ut färsen över pannkakan. Rulla ihop den till en tjock rulle och lägg den på en plåt. Strö på osten och gratinera hastigt i 275 grader övervärme tills osten smält. Skär den i skivor när det är dags att äta.