Farmors äppelkaka
Foto: TV4

Farmors äppelkaka av
Redaktionen,  


6

En paj som passar utmärkt att göra så sommaräpplen, som brukar vara mjuka i köttet och ha tunt skal. Glass eller vaniljsås är gott till.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Värm ugnen till 175°. Smöra en ugnsform. Blanda äpplen och socker och låt dra 20 minuter.
  2. Mixa eller stöt mandelbiskvierna och blanda dem med mjölken. Låt dra 10 minuter. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i sänder och sedan de extra gulorna. Rör ned citronskal, mandelbiskvier och mandel.
  3. Varva äpplen och smet i formen med äpplen i botten och smet i det översta lagret. Grädda 30-40 minuter. Servera gärna pajen ljummen.
  •  50 m + frystid
  •  10 ingr
Nils-Emils äppelkaka

Nils-Emils äppelkaka

av Nils Emil Ahlin
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  1 h
  •  24 ingr
  •  1h + 30 min vila för pajdegen
  •  21 ingr
Äppelpaj

Fransk äppelpaj

av Sébastien Boudet
  •  16 ingr
  •  7 ingr
Knäckig hallonpaj med glass

Knäckig hallonpaj med glass

av Maria - Göteborg
  •  ca 1 h
  •  9 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr