Pepparkaksmuffins med frosting

Pepparkaksmuffins - recept
Foto: Matton
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pepparkaksmuffins med frosting

11 ingredienser

Pepparkaksmuffins, söta muffins med pepparkakskrydda. Toppa dina pepparkaksmuffins med cream cheese frosting.

Ingredienser

portioner st

Pepparkaksmuffins

  • 100 g smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Pepparkakskrydda

  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen ingefära

Cream cheese frosting

  • 200 g vit bakchoklad
  • 200 g färskost

Gör så här

Pepparkaksmuffins

  1. Sätt ugnen på 225 grader.Vispa smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner äggen, ett i sänder.
  2. Rör ner gräddfil.
  3. Blanda mjölet med pepparkakskryddor och bikarbonat.
  4. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dina pepparkaksmuffins i ca 10 min.

Frosting till pepparkaksmuffins

  1. Hacka vit choklad, smält den i ett vattenbad och låt svalna.
  2. Rör ihop färskost och vit choklad till en krämig frosting. Låt den stelna något i kyl eller frys.
  3. Toppa dina pepparkaksmuffins med cream cheese frosting.