Chili
Foto: TV4

Chili av


4

Recept på chili, chiligryta med högrev som får puttra mört i en gryta med öl, sambal och jalapeno. Gratinera din chili med ost och servera med nachos.

Hemligheten bakom en god chili ligger i att göra den så enkel som möjligt. En chili förbättrar man genom att ta bort ingredienser i stället för att lägga till fler, så smaken varierar för var gång den lagas. Det är viktigt att använda grytbitar och inte köttfärs. En chili blir oftast godare om den får stå till sig en dag.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.29/5   Röster: 7 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Chili
    Skala och hacka den gula och den röda löken var för sig. Strimla bacon i småbitar och riv cheddarosten. Bryn baconet i en torr järngryta tills det tar färg. Lägg i köttet och den gula löken och bryn till vacker färg. Pressa ner klyftorna från en hel vitlök.
  2. Tillsätt spiskummin, peppar, oregano, jalapeñochili, sambal badjak och öl. Låt chilin sjuda på svag värme i minst två timmar - köttet ska bli så mört att det faller isär. Låt vätskan koka in. Smaka av med salt.
  3. Sätt ugnen på 275 grader. Gratinera chilin överströdd med riven ost precis före servering. Garnera med hackad rödlök och bjud ugnsrostade nachos och gräddfil till.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr