Bitok à la Russe
Foto: TV4

Bitok à la Russe av


4

Pröva att steka ryska köttbullar i stället för mammas. De här har en len sås som är syrlig av crème fraiche. Till serveras ett grönsaksris.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sås: Finhacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg. Dofta över lite mjöl. Tillsätt crème fraiche. Koka några minuter. Krydda med salt och nymalen peppar.
  2. Grönsaksris: Koka riset. Ansa, skölj och finstrimla morot, rotselleri och purjolök. Fräs grönsaksstrimlorna snabbt i lite smör. Rör ner dem i det nykokta riset.
  3. Smula brödskivorna. Häll i mjölken över brödet. Riv i löken. Lägg i färsen, salt, peppar och riven muskotnöt och blanda. Forma 12 platta bullar och stek dem 2-3 minuter på varje sida. Servera med grönsaksriset och häll såsen runt om.
  •  14 ingr
Köttbullar á la GI

Köttbullar á la GI

av GI Viktkoll
  •  50 min
  •  10 ingr
Frikadeller i tomatsås

Frikadeller i tomatsås

av Mirjam Halldén
  •  16 ingr
  •  24 ingr
Lovisas, Elionoras och Inez köttbullar

Lovisas, Elionoras och Inez köttbullar

av Eleonora Strand, Lovisa Byfors, Inez Risvall
  •  11 ingr
Vegetariska köttbullar

Vegetariska köttbullar

av Jennie Walldén
  •  40 min
  •  11 ingr
  •  45 min
  •  18 ingr
  •  30 min
  •  15 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr