Ramslökvåfflor

Ramslökvåfflor
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Ramslökvåfflor

11 ingredienser

20 m

Ramslökvåfflor med smetana, löjrom, hackad rödlök och blandade örter är en underbar kombination. Perfekt att bjuda på som matigare version av den klassiska våfflan.

Ingredienser

portioner våfflor
  • 300 g grädde, vispad
  • 70 g bladspenat
  • 4-5 blad ramslök
  • 50 g smör, brynt och saltat
  • 180 g dinkelmjöl (vetemjöl går lika bra)
  • 2 dl vatten, iskallt
  • ca 1 krm salt

Servering

  • smetana
  • Kalix löjrom
  • rödlök, hackad
  • blandade örter

Gör så här

  1. Sätt på våffeljärnet.
  2. Mixa grädden med spenat och ramslök i en blender.
  3. Bryn smöret tills mjölkproteinet börjar karamellisera och dofta nötigt. Vispa under tiden.
  4. Blanda dinkelmjöl, vatten, salt och brynt smör.
  5. Vänd i grädden med spenaten och ramslöken.
  6. Grädda smeten i våffeljärn tills våfflan blivit ordentligt gyllenbrun. Lägg av på galler eller njut direkt.
  7. Servera med smetana, löjrom, hackad rödlök och blandade örter.