Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås
Foto: TV4

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Av: Amanda - Lidköping

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 m

Klassisk förrätt med räkor, avokado och sallad som toppas med rhode islandsås.

Dryckestips: Biecher Riesling (12284)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Räkcocktail

  • 500 g räkor med skal
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 dl isbergssallad, strimlad
  • 4 skivor citron
  • 4 skivor gurka
  • 4 dillvippor

Rhode Islandsås

  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl chilisås
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • cayennepeppar

Gör så här

Räkcocktail

  1. Skala räkorna. Blanda räkor, spara några till garnering, avokado och isbergsallad. Lägg upp i 4 glas/skålar.

Rhode Islandsås

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Fördela såsen över salladen och garnera med räkor, citron, gurka och dill.