Radicchiosallad med brynt smör

Radicchiosallad med brynt smör

Radicchiosallad med brynt smör

8 ingredienser

20 m

Radicchiosallad med brynt smör, rostade pistagenötter och parmesanost är ett fräscht tillbehör att servera nu på sensommaren.

Ingredienser

portioner
  • 1 radicchiohuvud (treviso eller castelfranco-sallad)
  • 30 g smör
  • 50 g pistagenötter
  • 1 citron
  • 1 knippe thaibasilika
  • parmesanost (till garnering)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Plocka ner salladen i mindre bitar, skölj och kör i salladsslunga för att torka den.
  3. Bryn smöret i en kastrull.
  4. Rosta pistagenötterna i ugnen tills de har fått lite färg, ca 10 minuter.
  5. Lägg den avrunna salladen i en stor bunke. Häll över det brynta smöret medan det är varmt så det inte stelnar på salladen.
  6. Smaka upp med citronjuice och hackade pistagenötter. Vänd runt så att alla blad blir ordentligt dressade.
  7. Placera salladen luftigt på ett stort fat och garnera med thaibasilika.
  8. Riv generöst med parmesanost över salladen samt salta och peppra.