1 msk grovkornig fransk senap (t ex alsacienne, eller äppelcidervinäger)
4 vaktelägg
salt
svartpeppar
Syrlig rödlök:
1 rödlök
2 msk ättiksprit 12 %
4 msk strösocker
6 msk vatten
2 msk kapris
Till dekoration:
kapris
Till servering:
grovkornig fransk senap
Gör så här
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Koka upp ättiksprit, socker och vatten till en ättikslag. Ta av från värmen, lägg lökstrimlorna att dra i den varma lagen och låt allt svalna.
Tärna oxfilén i små tärningar, ca 1/2 x 1/2 cm, och
lägg dem i en bunke. Skala och riv pepparroten och blanda köttet med pepparroten och senapen, krydda blandningen med salt och peppar. Forma köttet till fyra små fina biffar.
Sila av lagen från rödlöken och blanda lök och kapris. Lägg upp biffarna på fyra assietter och fördela den syrliga rödlöken vid sidan av biffarna. Tryck försiktig en liten inbuktning i mitten på varje biff. Knäck vakteläggen. Eventuellt kan du använda en liten kniv att stick hål i skalet med. Häll försiktigt upp ägget i handflatan och skrapa ner vitan från gulan med kniven. Placera gulan i inbuktningen i mitten på råbiffen och strö några korn salt ovanpå. Dekorera med kapris och servera med extra senap.