En av de godaste sommarpajerna. Rabarbern måste vara späd och rosafärgad. Kanelen ger den där lilla extra piffen. Servera pajen ljummen med vispad grädde och garnera gärna med färska bär.
Deg: Blanda mjöl och socker. Tillsätt smöret genom att nypa med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den ligga och vila i kylskåpet i minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter, lägg undan deg till ett galler. Nagga pajbottnen med en gaffel.
Skölj rabarbern, skär den i 2 cm stora bitar och lägg bitarna i formen. Blanda sockret, potatismjölet och kanelen och strö över. Gör ett galler över pajen med den kvarvarande degen, pensla gallret med det uppvispade ägget. Grädda på nedersta falsen i 25–30 minuter eller tills degen är gyllenbrun och rabarbern mjuknat. Vispa grädden och servera till.