Rabarberkaka med mandelglass

koket.se
Rabarberkaka med mandelglass
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Rabarberkaka med mandelglass

12 ingredienser

30 m

Har du hunnit njuta av årets första rabarber än? I den här dessert får rabarbern sällskap av en krämig mandelglass vilket blir en riktig smaksuccé!

Se Ludwig Tjörnemo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kaka

  • 3 äggvitor
  • 100 g florsocker
  • 100 g smör, brynt
  • 40 g mandelmjöl
  • 40 g vetemjöl
  • 1 krm stjärnanis

Rabarber

  • 4 stjälkar rabarber
  • 1 krm stjärnanis
  • 1 krm malen kardemumma
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 dl strösocker

Servering

  • glass (mandelglass)

Gör så här

Kaka

  1. Vispa ägg och florsocker till en maräng.
  2. Vispa sedan i avsvalnat brynt smör.
  3. Blanda slutligen i alla torra ingredienser och häll upp smeten i en stekpanna.

Rabarber

  1. Skär rabarbern i mindre bitar.
  2. Stek rabarberbitarna tillsammans med kryddor och socker tills de mjuknat lite.
  3. Strö rabarberbitarna över kaksmeten och baka av i ungen på 180 grader varmluft i ca 15-20 minuter.
  4. Låt kakan svalna och vänd sedan upp den på en tallrik.

Servering

  1. Servera rabarberkakan med mandelglass eller valfri favorit.