Pumpasoppa med ingefära, apelsin och kokosmjölk

Pumpasoppa med ingefära, apelsin och kokosmjölk

Pumpasoppa med ingefära, apelsin och kokosmjölk

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

20 m

"Indiska smaker värmer fint i kalla Sverige. Den här lena soppan är en perfekt blandning av sött från pumpa och kokos, hetta från chili och ingefära och syra från apelsin. Använd morötter om det inte är säsong för pumpa." /Malin Mendel

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 dl torkade röda linser
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 4 msk rapsolja
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 1 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kg butternutpumpa, i bitar (eller morötter)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 apelsin, saften
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Servering

  • 2 dl blandade frön, rostade (t.ex. solrosfrön och/eller pumpafrön)

Gör så här

  1. Lägg linserna i blöt.
  2. Fräs lök, chili och ingefära i en stor kastrull med olja tills löken är helt genomstekt.
  3. Tillsätt gurkmeja och låt den fräsa med i någon minut.
  4. Häll i vatten och buljongtärning.
  5. Skölj linserna.
  6. Tillsätt linser samt pumpa i grytan och koka dem mjuka, ca 10 minuter.
  7. Häll i kokosmjölk samt apelsinsaft och mixa soppan slät med en stavmixer.
  8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servering

  1. Servera soppan med rostade frön.