En äkta pot-au-feu är ett riktigt långkok, som strå och puttrar i minst fem timmar. Det här kan räknas som en modern snabbvariant av den gamla franska rätten. Servera ett riktigt gott bröd till.
Skala morot, rotselleri och palsternackor och skär dem i mindre bitar. Ansa och skär purjolöken i skivor. Skala schalottenlökarna. Tvätta mandelpotatisarna noga. Bryt blomkålen i buketter och skär savojkålen i mindre bitar.
Lägg kycklingbitarna i en stor kastrull. Slå på buljongen och koka upp. Lägg i morot, rotselleri, palsternacka och purjo. Krydda med lagerblad, salt och pepparkorn. Låt sakta sjuda under lock ca 30 minuter, tills kycklingen är färdig.
Ansa haricots vertsen, snoppa sockerärterna och skär murklorna i minde bitar. Lägg i dem i buljongen mot slutet av koktiden. Ta upp kyckling och grönsaker med hålslev. Fördela grönsakerna i varma djupa tallrikar och lägg kycklingbitarna ovanpå. Häll på buljong och dekorera med färsk timjan.