Poons köttskola

Poons köttskola

Kocktalangen Filip Poon, känd från TV4, kan laga mat, nu vill han veta mer om var den kommer ifrån. I en kunskapsresa till svenska köttgårdar från norr till söder kommer Filip besöka svenska köttbönder och förmedla deras kunskap om kött.

De flesta konsumenter vill välja svenskt kött men är i köpbeslutet osäkra på varför. I “Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar” möter besökarna på recept.nu kocktalangen Filip Poon på en kunskapsresa till en rad svenska bondgårdar. I köttskolan kommer Filip tillsammans med kunniga köttbönder gå till botten med var råvaran kommer ifrån och hur den tas fram, och samtidigt lära sig mer om hur det går att föra vidare till själva matlagningen.

Gårdarna på resan:

  • Grindtorps gård, Åkersberga - Nötkött
  • Halla gård, Kvänum - Griskött
  • Nysäters gård, Sundsvall - Nötkött
  • Äs och Viggby gård, Västerås - Griskött
  • Hörby Östra Sallerups gård - Lammkött
  • Tolånga gård, Sjöbo - Nötkött
  • Nors gård, Hall på Gotland - Lammkött

Poons köttskola

Enbär- och cognacsgravad oxfilé
1,5 dygn
Charktallrik för två
15 m
Lammgryta från Bessinge
1 h
Nysäters stek i lergryta
2 h
Nors köttfärssås

Nors köttfärs

Nors gård
1 h