Sätt ugnen på 175 grader. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar och dela katrinplommonen i halvor. Gör djupa skåror i köttet med hjälp av en vass kniv och späcka karrén med katrinplommonen. Gnid in köttet med salt och peppar och bryn det runt om i smör.
Flytta över köttet i en gryta och stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Häll på köttbuljongen. Lägg på lock och tillaga i ugnen tills köttets innertemperatur är ca 85 grader, 1,5-2 timmar. Ös köttet med buljongen under stektiden.
Lägg i morötterna de sista 10 minuterna. Lyft upp köttet och låt det vila i folie i ca 20 minuter.
Häll ur och sila buljongen och lägg morötterna i folie för att hålla dem varma. Koka ihop buljongen tills det blir 3 dl. Smält smöret i en kastrull, lyfta av från värmen och rör ner vetemjölet. Ställ tillbaka på värmen och spä med buljongen, lite i taget. Tillsätt grädde, soja, peppar och salt och låt puttra i 5 minuter. Skär loss benet och skär köttet i skivor. Servera med såsen och morötterna.