Pizza vodka

Pizza vodka
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Pizza vodka

15 ingredienser

Den populära pastarätten pasta vodka i pizzaformat.

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • 500 g vetemjöl
  • 300 g vatten
  • 200 g surdeg
  • 15 g salt
  • 1 msk olivolja

Topping

  • 1 burk krossade tomater, av god kvalitet (à 400 g)
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 msk vodka
  • 150 g parmesanost
  • olivolja
  • ev confiterad vitlök
  • ev confiterad chili
  • färsk persilja
  • färsk basilika
  • parmesanost
  • salt
  • peppar

Gör så här

Pizzadeg

  1. Blanda alla ingredienser i en degblandare. Kör på låg hastighet ca 10 minuter, jäs över natten i kylen.

Utbakning

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Blanda tomatkross, crème fraiche och vodka i en bunke, smaka av med salt och peppar.
  3. Riv parmesanosten fint.
  4. Ta ut degen och forma bollarna till pizzor på mjölat underlag. Tryck ut dem försiktigt med fingrarna, kavla ej.
  5. Bred ut tomatsåsen med vodka tunt över pizzabotten. Strö över parmesanost. Baka i ugnen tills den har fått fin färg och degen är krispig, de ska gräddas ganska hårt. Tiden beror lite på ugnen så håll koll.
  6. Ta ut och pensla genast kanterna med lite olivolja.
  7. Toppa med det du tycker om, vi toppade med confiterad vitlök, chili, lite örter och ytterligare parmesanost.