Picklade rädisor

Picklade rädisor
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Picklade rädisor

6 ingredienser

20 m

Picklade rädisor är både enkelt och gott att göra själv hemma. Ta vara på skörden nu så kan du njuta av dem senare i höst också.

Så och odla rädisor med Paul Svensson
Kökets trädgård ep 4 rädisor närbild Paul

Så och odla rädisor med Paul Svensson

I det här avsnittet med Paul får vi hänga med när han sår och odlar rädisor. Kul och enkelt!

Läs mer

Olika rädisor
Olika sorters rädisor - fröpåsar

Olika rädisor

Vilka rädisor ska man så och vad är det för skillnad på sorterna?

Ingredienser

portioner kg
  • 1 knippe rädisa
  • salt
  • Inläggningslagen
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 bit färsk pepparrot

Gör så här

  1. Skölj rädisorna och ta bort eventuell blast (den kan du använda i till exempel en sallad).
  2. Koka upp ättika, socker, skivad pepparrot och vatten. Slå över i en burk med väl sköljda rädisor. Tätslut med en tyngd på rädisorna så de ligger under ytan. Förvara kallt.
  3. Rädisorna kan ätas direkt men blir godare ju längre de får stå. Förvara i kylen så håller de i många månader.