Picklad rödlök med lingon

Picklad rödlök med lingon

Picklad rödlök med lingon

Av: Birgitta Höglund

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

10 m + tid i kyl

”Lingon, vinäger och salt har riktigt bra konserverande effekter, så en inläggning behöver inte vara så söt som vi svenskar vant oss vid på senare år. En annan variant som också håller sig riktigt bra är om du saltar löken, kramar den så löksaften kommer ut och den blir lite mjuk. Pressa sen över citron eller lime och låt den dra till sig i kylen.” /Birgitta Höglund

Tips! Den här picklade/inlagda löken håller sig länge i kylen trots att den saknar socker.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 apelsin, saften
  • ca 0,5 tsk salt
  • 2 rödlökar, stora
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Rör samman vatten, vinäger, apelsinsaft och salt.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Varva lökklyftor och lingon i en burk, slå över vätskan och låt stå till nästa dag.